Monday, April 22, 2013

Tips apabila cinta ditolak/putus cinta..

Amy malas nk cerita panjang, so teros je lahh k?

Cinta ni memang manis n indah bila diakhiri bersama.
Bagaimana pula dgn cinta yg putus di tengah jalan. Tentu perit utk menghadapinya... apatah lagi bila selalu berjumpa.Mungkin dgn ni sedikit sebanyak dapat mengurangkan perasaan gundah
gulana, kepedihan n rasa kecewa yg dialami.cewahhhh! xD

tips2 nye:


1. Berdamai dgn diri sendiri, menangislah sepuas hati kalau itu yg korang nak buat. Jgn dgr pendapat org yg bkn2.

2. kawal je emosi tu,jgn ego!

3. Minta pendapat kt org yg betul2 boleh dipercayai.Mungkin dia orang boleh menghiburkan hati.

4. Keluar lepak ngan membe2,maybe ley senyum sampai ke telinga.


5. Perbaiki penampilan diri dgn. demikian akan akan lebih mempercayai diri.

6. Jangan lari,tabah n hadap cabaran.

7. Xde kwn,main lah dgn kucing ke binatang kesayangan..boleh lah lupakan kepedihan.

8. Tulis surat apa yg korang pendam then bakar! (jarang buat)

9. Mkn! jgn bodohkan diri xnk mkn!

10. Buat aktiviti yg korang suka..means hobi lahh. Lakukan hobi yang korang suka. membaca ke, menonton tv, n the other lah.

11. Jgn. 'trauma' dgn cinta. Jatuh cinta tidak datang hanya sekali dlm hidup. Percayalah pada keajaiban cinta.fulaweyh! xD

Tambahan:-
Anggaplah putus cinta itu adalah satu 'persinggahan' (mcm lagu le pulak) dalam kehidupan.

Mungkin dia bukanlah yg terbaik untuk diri korang.Maybe ada yg lebih baik.
Sebagai seorang Islam, kepada-NYA kita mengadu apa yg tersirat kt hati
kita tu.

Dah tersurat dia bukan jodoh korang, mohon kepada Tuhan supaya korang dapat melupakan dia.
Putus cinta bukan pengakhirnya kehidupan kita, hidup mesti diteruskan. :)

#Doktor Cinta dah bersuara xD